Общо 75% от проверените от контролните органи спинъри са се оказали

...
Общо 75% от проверените от контролните органи спинъри са се оказали
Коментари Харесай

75% от спинърите са опасни, 50 000 бройки задържани на митницата

Общо 75% от тестваните от контролните органи спинъри са се оказали рискови. Джаджите, които са новата международна фикс идея, бяха подложени на инспекции поради подозрения за рискова централизация на живак и олово в играчките.

Държавната организация за метрологичен и механически контрол е открила несъответствия на стандартите на продуктите и е изпратила за лабораторен разбор проби, заяви БНР. Повод за инспекциите станали спрени над 50 000 броя спинъри преди месец. Вече има публично докладвани случаи за рискови спинъри, засечени в Люксембург. Информация за тях е оповестена в общата европейска система за предизвестие за рискови за потребителите артикули.

Ако и пробите у нас покажат рискови материали, продуктите ще бъдат неразрешени за продажба.

От понеделник стартират инспекции и на слънчевите очила. Добре е потребителите да отидат в която и да е оптика, в която има такава инсталация, да си създадат една бърза инспекция, която е безвъзмездна, за филтъра и за покритието, поучават специалистите.

Агенцията към този момент е проверила и огромен брой детски люлки и раменни появи за плуване. Около 50% от поясите са без съответните предизвестия и указания на български език. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР